Evlenecek Olanlar Merak Ediyordu! Faizsiz Evlilik Kredisi ile İlgili Son Durum

2023 seçim vaatleri arasında yer alan faizsiz evlilik kredisi ile ilgili son durum şu şekilde:
  • Faizsiz evlilik kredisi için Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Fonun kuruluşu ile ilgili kanun teklifi 29 Kasım 2023 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
  • Faizsiz evlilik kredisi için şartlar henüz netleşmedi. Fonun kuruluşu ile birlikte kredinin şartlarının belirleneceği ve Aralık ayının sonuna kadar açıklanacağı belirtiliyor.
  • Faizsiz evlilik kredisinin 150 bin TL olacağı ve 2 yıl geri ödemesiz olacağı öngörülüyor. Kredinin geri ödemesi, 5 yıl boyunca ayda 2.500 TL olarak yapılacak.
  • Faizsiz evlilik kredisinden yararlanmak için çiftlerin evlilik tarihinden itibaren en az 1 yıl önce Aile ve Gençlik Bankası'na başvuru yapmaları gerekiyor.

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların başlaması için öncelikle kredinin şartlarının netleşmesi gerekiyor. Bu nedenle, başvuruların Aralık ayının sonuna kadar başlaması bekleniyor.

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Faizsiz evlilik kredisi başvurusu, Aile ve Gençlik Bankası'nın internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapılacak. Başvuru için çiftlerin evlilik tarihinden itibaren en az 1 yıl önce Aile ve Gençlik Bankası'na başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuruda çiftlerin kimlik bilgileri, evlilik cüzdanı fotokopisi, gelir belgeleri ve ikametgah belgesi gibi belgeler talep edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri