Gaziantep Büyükşehir'e DEV BÜTÇE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı bütçesi 12 milyar TL olarak belirlendi. Performans Raporu görüşmeleri gergin anlara sahne oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi 3. Birleşim Toplantısı GBB Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Mali Bütçesi ve Performans Programı görüşüldü.

Bütçe Gerilimi

Toplantıda CHP'li meclis Üyesi Mehmet Sucu, Yılmaz Kireç ve GBB Belediye Başkan Yardımcısı Hali Uğur söz aldı. Uğur ile Sucu arasında bütçe konusunda tartışma yaşandı.

Yaptığımız Tahmini Bütçe

Bütçeye ilişkin açıklamalarda bulunan GBB Başkanvekili Osman Toprak ise, bütçenin 2024 yılı için tahmini olarak hazırlandığını, deprem gibi olağandışı durumlarda ek bütçe yapıldığını kaydetti. CHP'li meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt verdi.

GBB Bütçesi 12 Milyar TL

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı bütçesi 12 milyar TL olarak belirlendi. Belediyenin gider bütçesi 12 milyar TL, gelir bütçesi ise 11 milyar 500 milyon TL oldu. GBB 500 milyon TL borçlanacak.

İlçelerin Bütçesi Belli Oldu

Toplantıda ilçe belediyelerinin bütçesi de onaylandı. Meclis kararına göre, Şahinbey 5 milyar 500 milyon, Şehitkamil Belediyesi 5 milyar 400 milyon , Oğuzeli 300 milyon , Nizip 700 milyon, Araban 120 milyon, Yavuzeli 117 milyon, İslahiye 400 milyon, Karkamış 40 milyon, Nurdağı 175 milyon TL oldu.

GASKİ'ye Dev Bütçe

GBB Meclisinin sona ermesinin ardından GASKİ Genel Kurulu sıfatıyla yeniden toplanıldı. Toplantıda, GASKİ Genel Müdürlüğü bütçesi görüşüldü. GASKİ Genel Müdürlüğü Bütçesi ise 6 milyar 500 milyon TL oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri