Gaziantep OSB'de Hacker Şoku! Gaziantep’te Son Bir Haftada 4 Fabrikayı Hacklediler! Hangi Fabrikalardan Haraç İstiyorlar?

Son günlerde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan dev sanayi kuruluşlarının, bilgisayar sistemlerini ve makinelerdeki elektronik programları hackleyerek, serverleri çalışmaz hale getirdiler! Fabrikalar çaresiz kaldı!

Hackerlar Gaziantep organizedeki fabrikalardan haraç istiyor


Son günlerde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan dev sanayi kuruluşlarının, bilgisayar sistemlerini ve makinelerdeki elektronik programları hackleyerek, serverleri çalışmaz hale getirdiklerinden dolayı bir çok sıkıntı yaşarken, genellike Rus, Çin ve Japon hackerların Organize Sanayide bulunan fabrikalardan adete haraç istedikleri ifade edildi.


ŞİKAYET DİYORLAR, NE SİBER NE DE BİLGİ TEKNOLOJİLER MEKEZİ SORUNU ÇÖZEMİYOR


Geçtiğimiz yıllarda Kayseri, Konya gibi Organize Sanayi Bölgelerindeki, fabrikalara ve aynı zamanda Organize Sanayi Müdürlüklerine,hackerlar bilgisayar ve muhasebe sistemine çökerek zor durumda bıraktıklarını ve ne Kayseri ne Konya Organize Sanayi Müdürlükleri bu sorunu çözemediklerinden dolayı bu 2 il Cumhuriyet Savcılıklarına başvurdukları ve davanın devam ettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Kayseri OSB Müdürlüğü bilgisayarlarına sızan hacker ya da hackerlar, kurumun önemli bilgilerinin bulunduğu dosyaları kilitledi ve şifreleri verme karşılığında OSB yönetiminden para talebinde bulundu. OSB yetkilileri, hackerların para talebine tepki göstererek konuyu adli mercilere intikal ettirdi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü OSB’ye yapılan siber saldırı ile ilgili çalışma başlattı. OSB’de yapılan hizmetlerle ilgili bazı kişilerce verilen şikayet dilekçeleri üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kuruma yeniden müfettiş gönderildiği ve OSB’nin bilgisayarlarının müfettişlerin OSB’de çalışmaya başladığı gün hacklendiği belirtildi.

GAZİANTEP’TE SON BİR HAFTADA 4 FABRİKAYI HACKLEDİLER

Rus, Çin ve Japon hackerlar son bir haftada Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 4 sanayi kuruluşunu hackledi. Bunun üzerine İçişleri Bakanı ve aynı zamanda Gaziantep Eski Valisi Ali Yerlikaya’yı arayarak sorunlarının giderilmesini istediler. Bunun üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu 4 fabrikanında sorunlarını çözemedikleri iddia edildi.

HACKER NEDİR?

Hacker ya da bilgisayar korsanı, şahsî bilgisayarlara veya çeşitli kurum ve kuruluşlara ait bilgisayarlara ve ağlara izinsiz olarak giriş yapan kişi. Daha geniş ve tarihsel bir ifade ile, elektronik veya mekanik otomat sistemlerine girilmesi gereken bilgi, jeton gibi doğru anahtarın kullanıldığını kontrol eden anahtar yuvası olan filtreyi kopya anahtarlar ile geçerek hizmet verici sistemi yanıltan kişilere verilen isimdir.

Kaynak: Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri