Gaziantep Dahil 7 İl için ADETA o gece uyumayın UYARISI! Gaziantep'te SEL BASKINLARI BİLE OLABİLİR!

Cumartesi gecesi ve Pazar günü beklenen yağışların, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya'da etkili olması bekleniyor. Sel uyarısı yapıldı
Meteorolojik veriler yayınlayan Hava Forum sitesi'nden Cumartesi gecesi için kritik uyarı, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya için şiddetli yağış uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, cumartesi gecesi ve pazar günü bu iller için sağanak yağış beklendiği, yağışların yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olacağı kaydedildi.

GAZİANTEP'TE ANİ SEL BASKINLARI YAŞANABİLİR

Meteorolojik veriler yayınlayan Hava Forum sitesi Cumartesi gecesi için, "Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve çevreleri Cumartesi gecesi ve Pazar gününe çok dikkat etmeli... Ağır bir yakış riski var, gelirse bu şehirlerimizde su baskınları ve alt yapı problemleri oluşması kaçınılmaz olur..." paylaşımında bulundu.

AĞIR YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya çevreleri ile Kilis'in kuzey kesimlerinde yerel olarak 70-90 kg/m2, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya illerinin iç kesimlerinde ise yerel olarak 60-80 kg/m2 yağış bekleniyor.

Yağışların, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Ani Su Baskınlarına Karşı Alınması Gereken Önlemler

Ani su baskınlarına karşı alınabilecek önlemler şunlardır:

  • Bodrum katlarda yaşayanlar, su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almalıdır. Bodrum katlardaki kapı ve pencereler sıkıca kapatılmalı, gerekli durumlarda bodrum katlar boşaltılmalıdır.
  • Su baskınlarına karşı ev ve işyerlerinin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemler alınmalıdır. Ev ve işyerlerinin drenaj sistemleri kontrol edilmeli, gerekli durumlarda temizlenmelidir.
  • Sürücüler, su birikintilerine dikkat etmeli ve mümkünse su altında kalan yollardan geçmemelidir.
  • Sel ve su baskını riski olan bölgelerde yaşayanlar, yetkili kurumların uyarılarını dikkate almalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri