Adalet Bakanlığı 1000 personel alacak: Başvurular Başladı!

Adalet Bakanlığı 2023 Dönemi için ile 9-5 dereceli kadrolara 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ile 100 idari yargı hakim yardımcısı alımlarına ilişkin başvurular başladı.

Adalet Bakanlığı 2023 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ile 100 idari yargı hakim yardımcısı alacak.

Adalet Bakanlığı, 2023 dönemi için ihtiyaç duyduğu hukuk profesyonellerini arıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ile 100 idari yargı hakim yardımcısı alımı yapılacak.

Yazılı yarışma sınavları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23 - 24 Aralık 2023 tarihlerinde, dört oturumda gerçekleştirilecek. Bu sınavlar, Adana, Ankara Çankaya, Ankara Yenimahalle, Erzurum, İstanbul-1, İstanbul-3, İzmir/1 ve Trabzon sınav merkezlerinde düzenlenecek.

Sınavlar dört oturumdan oluşacak: Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testi, Adli Yargı Testi, Adli Yargı Avukat Testi ve İdari Yargı Testi. Adaylar, başvurularını 8 - 16 Kasım 2023 tarihleri arasında ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya diledikleri bir Başvuru Merkezinden yapabilecekler.

Sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenilebilecek. Ayrıca, adaylar sınavlarla ilgili ayrıntılı bilgilere Adalet Bakanlığının resmi internet sitesinden ulaşabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri