GAZİANTEP'TE GASTRONOMİ DEHŞETİ! Bu Topraklardan DOĞAN VE Dünyaya'ya Tanıtılan Lezzetleri 'BİZİM İNSANIMIZ' artık yiyemiyor!'

2015 GASTRONOMİ mantığı Gaziantep'in sonu oldu! Mutfağı ile Dünyaya nam salan Gaziantep’te vatandaşlar baklava ve kebaba hasret kaldı. Gelen zamlar sonrası 950 liraya dayanan baklava ile porsiyonu 300 lirayı bulan kebap, artık lüks oldu.

2015'te GASTRONOMİ kenti olmasından bu yana Gaziantep'te ciğer dürümü yüzde 400 arttı, kuşbaşı ve kıyma yüzde 500 arttı, NOHUT DÜRÜMÜ nasıl bu hale geldi? 3.5 TL'Den 40 liraya çıktı?

Gaziantep şehri'nin yerel basın temsilcileri'nden olan telgraf.net'in haberine göre; ‘En son ne zaman baklava ve kebap yediniz?’ diye sorduğumuz sokaktaki vatandaş, ‘Kebap ve baklava mı? O da ne? Biz unutalı çok oldu’ diye tepkilerini dile getirdiler. Vatandaş ne kebap, ne de baklava tüketebiliyor. Bazıları ‘En son Kurban Bayramı’nda et tükettik’ derken, bazıları da ‘Baklavayı unuttuk. Halka tatlıya talim ediyoruz’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

HÜSEYİN GÜNGÖR:
BAKLAVA 100 TL İKEN YEMİŞTİK

Kebap fiyatları çok pahalı, yiyemiyoruz. Fiyatlar çok kabarık. Bir nohut dürümü 40 lira, bir kebap 70-80 lira. En son 2 yıl önce kebap yedim. Eti bulamıyoruz çünkü. Baklavayı zamlar gelmeden 100 lirayken yiyorduk. Şimdi normal halka tatlı yiyoruz. En iyi baklava 800 lira diyorlar. Bir adamın yevmiyesi ne kadar ki?

OSMAN ÇİLOĞLU:
EN SON KURBANDA TÜKETMİŞTİK

Artık kebap yiyemiyoruz. Çünkü çok pahalı. En son kurban da et yemiştik. Baklavayı da 2 ay önce yemiştik. Yapacak bir şey yok halkın yiyebilmesi için uygun olmalı.
İsimsiz: Her geçen gün fiyatlar artıyor. Daha da artmasını bekliyoruz. Baklava, kebabı ben yiyebiliyorum ama vatandaşın hali çok kötü.

DOĞAN GÜNGÖRDÜ:
OĞLUMUN NİŞANINDA BAKLAVA YEMİŞTİM

Et çok pahalı, güç yetmiyor. Baklavayı en son geçen sene oğlumun nişanında yemiştim. Ondan sonra alıp yiyemedik. Kebap bayramda yedik. Hayat şartları çok kötü, bir aldığımızı bir daha alamıyoruz. Aldığımız maaş bize zor yetiyor.

İZZET BAŞKAYA:
EMEKLİ BİR ADAM NASIL YESİN?

Fiyatlar çok yüksek emekli adam yiyemiyor. Dürüst olmak gerekiyorsa eti bir bayramdan bayrama yiyebiliyoruz.

GÜL SAĞLAM:

EKMEK BULDUK DA BAKLAVA KALDI
Baklava mı? Ekmek bulduk da baklava mı kaldı. 7500 lira maaşla ne baklavası. Nohut dürümü yiyemiyoruz. 5 liralık simit yiyemiyoruz. 6 7 ay oldu kebap yemiyoruz. Bir misafirliğe gidersek yiyoruz, o da yok. En kötü tavuk 80 lira.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri