GAZİANTEP'TE VATANDAŞ'a KAÇAK fatura oyunları!

Gaziantep, “Elektrik, Su ve Doğalgazın” hem tahsilatının, hemde kaçak kullanımın azalmasında başarıya ulaştığı gözlemlendi. Gaziantep'te kaçak elektrik su veya doğalgaz kullananların yükü fatura ödemeye çalışan vatandaşa mı yükleniyor?

Buna göre doğalgaz tahsilat oranı yüzde 99 olurken, kaçakta ise yüzde 1’lik bir oran bile olmadığı iddia edildi. Enerjisa’nın Gaziantep’e geldiği ilk yıllarda elektrik kaçakları yüzde 30 civarındayken, yapılan çalışmalar ve denetimler sayesinde bu oran yüzde 8 ile 10’a kadar düşürüldü. Elektrik tahsilatı konusunda da yüzde 87 gibi yüksek bir başarıya ulaşıldı.

KAÇAK KULLANIMI VATANDAŞIN ÜZERİNE Mİ YÜKLÜYORLAR?

Gaziantep'te yaşayan vatandaşlar gelen zamlı veya artık ne için fazla para ödedikleri faturaları anlıyamadan; Mecburen resmen fabrikalrın ödediği kadar veya ticarethaneler gibi işletelilen yerler kadar hem su, elektrik ve doğalgaz faturalarını evlerinde ödüyor.

DİJİTAL SAATLER KAÇAK SAYISINI DÜŞÜRDÜ

GASKİ, dijital sayaçların yaygınlaştırılmasıyla su kaçaklarını önemli ölçüde azalttı. Daha önce yüzde 15 civarında olduğu tahmin edilen su kaçak oranı, bu sayede yüzde 7’ye kadar düşürüldü. Ancak seçim dönemlerinde su faturalarının ödenmesinde yaşanan bazı gecikmelere rağmen, su tahsilat oranı genel olarak yüzde 84 civarında seyretti ifade edildi..

Not: Kaçak kullanım Oranı Düşmesine Rağmen Gaziantep'te su, elektrik ve doğalgaz faturalarında neden düşüş yaşanmıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri