Kamuda araç satışı başlatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu tasarruflarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, kamuda kiralanan araç sayısının azaltıldığını ve devletin kullanmakta olduğu bazı araçların satışına başlanacağını duyurdu.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ ARAÇ SATIŞINA BAŞLIYOR

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Şimşek, enflasyonun hedeflenen çerçevede yavaşlamaya devam ettiğini ifade etti. Kamu tasarruflarında ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Şimşek, "Kiralık araçları yüzde 15 azalttık. Yakında Özelleştirme İdaresi araç satışına başlayacak. Kamu harcamalarında sapma yüzde 1'in altında olacak. Daha önce böyle bir şey yoktu. Hiçbir bakanlık kendisine tahsis edilen harcamanın üstüne çıkamayacak," dedi.

BİN CİVARINDA ARAÇ ÖZELLEŞTİRMEYE DEVREDİLDİ

Şimşek, kamu kurumlarının elindeki araçlardan bazılarının satışa çıkarılması için hazırlıkların yürütüldüğünü ve yakın zamanda ilanların başlayacağını belirtti. "Bin civarı araç Özelleştirme İdaresi'ne devredilmişti. Zaruri araç kiralamaları dışında izin vermiyoruz," ifadelerini kullanan Şimşek, bu hamlenin devletin mali yükünü hafifleteceğini ve ekonomiye olumlu katkı sağlayacağını kaydetti.

KAMU HARCAMALARINDA DİSİPLİN VURGUSU

Bakan Şimşek, kamu harcamalarında sıkı bir disiplin uygulanacağını belirterek, "Kamu harcamalarında sapma yüzde 1'in altında olacak. Hiçbir bakanlık kendisine tahsis edilen harcamanın üstüne çıkamayacak," dedi. Bu sayede, devletin mali kaynaklarının daha verimli kullanılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Enflasyonun hedeflenen çerçevede yavaşlamaya devam ettiğini söyleyen Şimşek, ekonomik göstergelerin olumlu seyrettiğini belirtti. Kamu tasarruflarının artırılması ve harcamaların kontrol altında tutulmasıyla enflasyonla mücadelenin destekleneceğini vurguladı.

Tasarruf Tedbirleri Devam Edecek

Bakan Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerinin devam edeceğini ve bu kapsamda yeni adımların atılacağını söyledi. "Hazırlıklarımızı yürütüyoruz, yakında bununla ilgili ilanlar başlayacak," diyerek, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Kamuya Yeni Tasarruf Politikaları

  • Araç Kiralamalarında Azalma: Kiralık araç sayısının yüzde 15 oranında azaltıldığı belirtildi.
  • Araç Satışı: Devletin elindeki bazı araçların Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılacağı duyuruldu.
  • Harcamaların Kontrolü: Kamu harcamalarında sapmanın yüzde 1'in altında tutulacağı ve bakanlıkların tahsis edilen bütçelerin üzerine çıkamayacağı ifade edildi.
  • Kiralama İzinleri: Zaruri araç kiralamaları dışında yeni kiralamalara izin verilmeyeceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri