Gaziantep'te SANAYİCİ ENDİŞELİ! DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), yaptığı yazılı açıklamayla Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

Eylülde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ihracatı 999 milyon 833 bin dolar olurken, en çok ihracat yapan 6. Şehir olan Gaziantep’in ihracatı ise 841 milyon dolar 942 bin dolar olarak bildirildi.

Gaziantep’in Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım şunları söyledi:

“Gaziantep'imizin eylül ayı ihracatı 841 milyon 941 bin $ olarak gerçekleşti. Maalesef ihracattaki düşüşümüz devam ediyor. Bir önceki yılın aynı ayına göre %3,9 düşen ihracatımız Ocak-Eylül döneminde ise 7,3 milyar $ oldu. Hazırladığımız tüm raporlarda, bulunduğumuz tüm platformlarda dile getirdiğimiz gibi ihracatçı üyelerimizin artan maliyetleri, finansmana erişim sorunları gibi faktörler nedeniyle rekabet gücü giderek azalıyor. İhracatçılarımızın, iş insanlarımızın elini güçlendirebilmek için atılması gereken adımlar belli. GTO olarak tüm çözüm önerilerimizi çalmadık kapı bırakmayarak karar vericilerimize aktardık. Gerekli önlemlerin en hızlı şekilde alınacağını umut ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri