Altın yükselecek mi? Uzman İsimlerden Peş Peşe Uyarılar

ABD Merkez Bankası (FED)'inin 50 baz puanlık faiz indirimini açıklamasının ardından, altın fiyatları tarihi seviyelere tırmanmaya devam ediyor. Ekonomi piyasasında özellikle altın için, birçok uzman isim peş peşe uyarılarda bulundu.

Ons başına fiyatı 3 bin dolar seviyelerini test eden altın, hem ekonomistler hem de yatırımcılar arasında büyük bir ilgi odağı haline geldi. Stratejist Selçuk Gönençler, bir televizyon programında yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.


‘ALTINDA ALT GÖSTERGELERDE FARKLI ISINMALAR GÖRÜLDÜ

Gönençler, piyasadaki güçlü yükselişin sürdüğünü ve altın fiyatlarındaki artışın orta vadede devam edebileceğini belirterek, yatırımcıları duygusal hareket etmekten kaçınmaya çağırdı. Altın fiyatlarındaki parabolik çıkışa ve farklı ısınmalara dikkat çeken Gönençler, yatırımcıların yanlış maliyet yapmaktan kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

İSLAM MEMİŞ DE ALTIN İÇİN UYARMIŞTI

Ayrıca Ekonomist İslam Memiş de altın yatırımları konusunda uyarıda bulundu. Dolar kurunun 34 lira 15 kuruş seviyesinde olmasının, düşüşlerin kalıcı olmadığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Memiş, altın ve doların baskı altında olduğunu, yine de bu yıl sonunda dolar kurunun 40 lira 45 kuruş seviyesine ulaşabileceğini öngördüğünü belirtti.

SATMAYIN UYARISI


Son olarak, Memiş ons altın fiyatının 2666 dolar seviyesinde olduğunu ve hafta boyunca yeni rekorlar kırıldığını söyledi. Memiş, ons altında ve gram altında ciddi getiriler elde edildiğini, ancak satış için henüz erken olduğunu ifade etti.

Not: Bu Haber Bir Yatırm Tavsiyesi Değildir...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri