Altın Fırtınası: Gram Altın Rekor Kırıyor, Çeyrek Altın Uçuşta! İslam Memiş'ten Olay Tahmin!

Son dakikaya damgasını vuran gelişmeyle gram altın yeni bir rekora ulaştı; ons altın ise 2.670 dolar seviyesini aşarak tarihin en yüksek değerine erişti. Ayrıca, çeyrek altının fiyatı 5000 Türk Lirası'nın üzerine çıkarak dikkat çekici bir artış gösterdi

Ekonomik ve jeopolitik faktörlerin etkisiyle sarı metalin fiyatlarında görülen bu artış, altının güvenli liman statüsünü güçlendirmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) uyguladığı genişlemeci para politikasının etkileri ve faiz indirim beklentileri de altın fiyatlarındaki bu yükselişte önemli rol oynuyor. Fed'in son hamlesi, düşük faiz ortamının daha uzun süre devam edeceğine dair işaretler taşıyor, bu da altın fiyatlarının yükselişini destekleyen faktörler arasında yer alıyor.

ALTIN GÜVENLİ LİMAN OLMAYA DEVAM EDİYOR

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara yönelik yaptığı açıklamalarda 2025 yılı için altın fiyatlarının gram cinsinden 4500 lira seviyelerine ulaşabileceği tahmininde bulundu. Ayrıca, düşük getiri sağlayan diğer yatırım araçlarının aksine, altının yatırımcılar tarafından daha karlı bir alternatif olarak değerlendirildiği de bu süreçte gözlemlenen bir başka detay.

ALTIN FİYATLARI İÇİN FARKLI İKİ SENARYO

Küresel ekonomik belirsizlikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar ile birlikte, altın yatırımcıların en çok tercih ettiği varlıkların başında gelmeye devam ediyor. Çin Merkez Bankası'nın ekonomiyi canlandırma ve deflasyon riskiyle mücadele amacıyla uyguladığı teşvik politikaları da altına olan talebi artırıyor. Orta Doğu'daki siyasi gerilimler de altın fiyatlarını etkileyen jeopolitik gelişmeler arasında yer alıyor.


Uzmanlar, bazı riskler ve yapısal sorunları işaret ederek, altın arzındaki açıkların orta vadede fiyatların yüksek kalmasına neden olabileceğini belirtiyor. Yine de, beklenenden daha hızlı bir ekonomik toparlanma durumunda altına olan talebin azalabileceği ve fiyatların düşebileceği ihtimalleri gündeme getiriliyor.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR, KAÇ TL?

Gram altın fiyatının güncel durumu piyasaların gözde konularından biri haline gelirken, son raporlara göre gram altın 2.930 Türk Lirası seviyesinde işlem görüyor ve tarihi bir rekor kırıyor. Çeyrek altın 5.022 TL ile alıcı bulurken, Cumhuriyet altınının fiyatı 20.442 TL dolaylarında seyrediyor. Bu hareketli altın piyasası, yatırımcıların stratejilerini gözden geçirmelerine neden olacak yeni gelişmeleri beraberinde getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri