Gaziantep MERKEZLİ DEV ŞİRKET İFLASIN EŞİĞİNDE! Gaziantep'ten TÜM TÜRKİYE'Yİ ETKLİYECEK KONKORDATO KARARI

Gaziantep merkezli Binsa Et ve Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ekonomik kriz ve zorlu koşullarla mücadele ederken konkordato talep etti.

Konkordatotakip.com’da yer alan bilgilere aktaran Ekonomim'e göre, şirket için verilen süre 3 ay olarak belirlendi.

Binsa Et’in konkordato talebinin, Gaziantep ve komşu illerindeki kırmızı et fiyatlarını olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor. Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, mahkeme kararının geçerlilik başlangıç tarihi 20 Eylül 2024 olarak kaydedildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğünün 61237 Sicil numarasında kayıtlı davacı Binsa Et Ve Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında 20/09/2024 tarih saat:10:30’da başlamak üzere3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERİLDİĞİ, Adı geçen şirket hakkında 16/09/2024 tarihinde açılan dava ile konkortado mühleti verilmesi talep edildiği, davanın mahkememizin 2024/748 Esas sırasında kayda alındığı, davanın duruşmasının 05/12/2024 günü saat 13:30’da yapılacağı, işbu ilanın yapılmasından itibaren 7 günlük kesin süre içinde alacaklıların dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri,

Davacı şirketin ödemelerinin geçici komiserlerin onayına tabi tutulmasına, Konkordatonun başarıya ulaşmasının olanaklı olup olmadığını yakından incelemesi amacıyla İİK’nın 287/3 maddesi uyarınca alacak sayısı ve alacak miktarı gözetilerekhukukçu bilirkişi Dr. Öğretim üyesi Tayfun Ercan (TCKN:***),Yeminli Mali Müşavir – Bağımsız Denetçi Nurullah Çuhadar (TCKN:***) ve Prof. Dr.Öğretim Üyesi Mehmet Şentürk’ün (TCKN:***) geçici konkordato komiseri olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir”.

İLAN.GOV.TR'DE YAYIMLANAN O İLAN İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri