Gaziantep'e Kara Kış Geliyor... Emekliler Kara Kara Düşünüyor...

Yüksek enflasyon nedeniyle maaş zamları yetersiz kalan Gaziantep’teki emekliler, kış aylarıyla birlikte artacak olan elektrik, doğal gaz ve kira masrafları karşısında nasıl geçineceklerini kara kara düşünüyor.

İnsanca Yaşamak İstiyoruz"


Kış aylarında artacak elektrik ve doğal gaz faturaları, Gaziantep’teki emeklileri şimdiden düşündürmeye başladı. Yazın yüksek gıda fiyatları nedeniyle zaten zor günler geçiren emekliler, kış aylarında artacak faturalarla birlikte daha da zorlanacak. Emekliler, aldıkları maaşın insanca yaşamaya yetmediğini ifade ederek, yıllarca çalıştıkları halde rahat bir yaşam süremediklerini ve ek iş yapmak zorunda kaldıklarını belirttiler.


"Tek Maaş Yetmez"


Emekli Mehmet Yıldırım, “Emekli maaşıyla fatura ve kira ödemek imkânsız hale geldi. Temmuz ayında maaşlara zam geldi ama aynı oranda faturalara da zam yapıldı. Geçinebilmek için ek iş yapmak zorundayız. Üretici de kazanamıyor, emekli de. Durumumuz hiç iyi değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.


"Biz de Şaşırıyoruz"


Gaziantep’te yaşayan emekli Ahmet Karadağ, “Bu şartlarda emeklinin faturalarını ödemesi, üstüne bir de pazara ve markete gitmesi mümkün mü? Şu anki maaşlarla nasıl geçindiğimize biz de şaşırıyoruz. Emeklinin durumu çok vahim. İnsanlar farkında olmadan zorlukların üstesinden geliyor ama bu sürdürülebilir değil” diye konuştu.


"Emekli Ne Yapacak?"


Emekli Halil Özdemir ise, “Faturalarımı ödeyebiliyorum ama memnun muyum? Hayır. Sadece emekli maaşıyla geçinmek mümkün değil. Dışarıya adım attığımız anda elimizden en az 500 TL gidiyor. Emeklinin nasıl geçindiğini anlamak zor. Bu durumu kimse görmüyor mu, duymuyor mu? Devletimiz bu isyanı nasıl duymaz? Ne yapacağız bilmiyorum. Allah sonumuzu hayretsin” dedi.


"Çalışmasak Geçinemeyiz"


Emekli Ali Korkmaz da, “Bu maaşlarla faturaları ödemek çok zor. 14 bin TL maaş alıyorum ama 64 yaşında hâlâ inşaatlarda çalışıyorum. Çalışmasam açım. Hayat çok pahalı. Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Bir emeklinin en az 40 bin TL alması lazım ki rahatça geçinsin, faturalarını ödesin. Hele ki çocuğu üniversitede olan bir emekli için bu çok zor” şeklinde konuştu.


"40 Yılın Karşılığı Bu Olmamalı"


40 yıl hizmet veren emekli Mehmet Erdoğdu, “Aldığım maaş yetmiyor. 40 yıl çalıştım, prim ödedim ama aldığım 22 bin TL bugünkü hayat standartlarında hiçbir şeye yetmiyor. Ev kirası, faturalar, mutfak masrafları derken elde kalan para yok. 40 yıl çalışmanın karşılığı bu olmamalı” diyerek tepkisini dile getirdi.


"Çalışmak Zorundayız"


Emekli Halil Demir ise, “Geçinemiyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz. İkinci bir işte çalışmak zorunda kalıyorum. Verdikleri maaş yetmiyor. Önümüz kış, doğal gaz ve elektrik faturaları daha da kabaracak. Elimizde avucumuzda bir şey kalmıyor” ifadelerini kullandı.
Gaziantep’teki emekliler, maaşlarının artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını ve kış aylarında geçinmenin daha da zor olacağını belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri