Gaziantep’te fıstık yevmiyesi ne kadar oldu? Antep Fıstığı Fiyatları Gündemden Düşmüyor!

Gaziantep'te fıstık fiyatlarındaki düşüş bölgede gündemin en sıcak konularından biri haline geldi. Fıstık sahipleri artan üretim maliyetleri ve düşük fıstık fiyatları nedeniyle işçi ücretlerinin zorladığını söyledi.

Gaziantep, özellikle Nizip bölgesinde, fıstık hasadının başlamasıyla birlikte tarım işçilerinin günlük ücretleri de netleşmeye başladı. Bu yıl beklenen yüksek fıstık rekoltesi ve artan sıcaklıklar nedeniyle, hasat koşullarının zorlu geçeceği öngörülüyor. Bölgedeki sıcaklıkların 50 dereceye ulaşması beklenirken, işçilerin günlük kazançları da artış gösterdi. Fıstık sahipleri, artan üretim maliyetleri ve düşük fıstık fiyatları nedeniyle işçi ücretlerinin kendilerini zorladığını ifade ederken, işçiler ise sıcak hava koşulları ve azalan alım gücü nedeniyle belirlenen yevmiyeleri yetersiz buldu.İşte fıstık işçilerinin günlük yevmiyeleri…

Fıstık Yevmiyesi Ne Kadar?

Nizip bölgesinde, fıstık işçilerinin günlük yevmiyesi bu yıl 1500 lira olarak açıklandı. İşçiler, mevcut ücretin yetersiz olduğunu belirterek, günlük yevmiyenin 1800 liraya çıkarılmasını talep etti. Bu talep karşısında fıstık sahipleri ise artan mazot gübre gibi üretim maliyetlerinin yanında düşük fıstık fiyatlarından dolayı kazançlarının olmayacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri