Gaziantep'te de tercih edilen dev marka konkordato ilan etti! Gaziantep'te İsmini bilmeyen yok

Dünyayı sarsan ekonomik kriz, en güçlü ekonomileri dahi etkisi altına almaya devam ediyor. Birçok ülkenin enflasyonla mücadele ettiği bu günlerde, Türkiye de etkilerini hissediyor. Krizin son kurbanı, ülkemizin köklü ve tanınmış porselen markası oldu.

Nakit akışındaki yavaşlama nedeniyle dünya genelinde pek çok ekonomik sorun meydana gelmekte. Almanya ve İngiltere gibi dev ekonomilerin bile krizi hissettiği bir ortamda, Türkiye ekonomik krizin ağırlığı altında kıvranıyor. Ekonomik sorunlar nedeniyle birçok işletme konkordato yoluna başvurduğu biliniyor.


Ekonomik sıkıntılara dayanamayan ünlü Türk porselen markası Bernardo, konkordato ilan ettiğini duyurdu. Türkiye genelinde 25 mağazaya ve yüzlerce satış noktasına sahip olan Bernardo, uzun yıllardır porselen tabak, fincan, tencere ve çeşitli mutfak eşyalarıyla halkın beğenisini kazanmıştı.


AGE Mutfak Eşyaları A.Ş. tarafından işletilen ve hükümetçe verilen 3 ay geçici mühletle konkordato sürecine giren Bernardo, mutfak ve çeyiz setleri alanında geniş bir ürün yelpazesine sahipti. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin verdiği bu süre zarfında marka, mali yapılanmasını gözden geçirecek ve borçlarını yeniden yapılandırmaya çalışacak. Bernardo mağazalarında satılan tencere setlerinden çaydanlıklara kadar pek çok ürün, tüketiciler tarafından ilgiyle karşılanıyordu.

https://www.ilan.gov.tr/ilan/1547858/iflas-hukuku-davalari-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri