Gaziantep'te Nikah Ücretlerine Şok Zam! Büyükşehir Meclisi Karıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, 72 gündem maddesiyle hareketli anlara sahne oldu. Öne çıkan konulardan biri, bazı kesimlerin tepkisini çeken nikah ücretlerindeki artıştı.

Toplantının ikinci oturumunda, mesai içi nikahlar için belirlenen 2 bin TL ve mesai dışı nikahlar için öngörülen 2 bin 500 TL'lik ücret önerisi gündeme geldi. Bu değişiklik, var olan fiyat skalasında önemli bir yükseliş anlamına geliyordu.


HARARETLİ TARTIŞMALAR YAŞANDI
Oturumda, Başkanvekili Halil Uğur ile CHP'li Meclis Üyeleri Hasan Şencan ve Mehmet Sucu arasında nikah ücretlerinin artırılmasına yönelik hareretli tartışmalar öne çıktı. CHP'li üyeler, daha makul bir yükselişin kabul görülebileceğini ancak sunulan yüzde 200'lük artışın aşırı olduğunu savundular.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK
Gerilimli geçen tartışmalar sonucunda, zammı içeren gündem maddesi derinlemesine inceleme ve yeniden değerlendirme için ilgili komisyona geri gönderildi.


GELİNLİK FİYATLARI UÇTU
Diğer bir gelişme ise şehirdeki düğün malzemeleri pazarında yaşandı. Gelin adayları, hayatlarının en muhteşem günleri için gelinlik modellerini ve fiyatlarını araştırmaya başladılar. Gelinlik fiyatlarının 20 bin TL'den başlayıp, 100 bin TL'ye kadar çıkabildiği Gaziantep'te, gelinlik seçimleri işçilik, kullanılan malzeme ve tasarım özgünlüğüne göre fiyatlandırılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri