Gaziantep'te Bankalarda Hesapları Olanlar Dikkat: 'Banka Hesaplarında Bu İşlemi Yapmayanların Parası Silinecek'

Gaziantep'te banka müşterilerinin mağduriyet yaşamamaları adına önemli bir uyarı yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), hareketsiz kalan hesaplarla alakalı yeni kurallar getirdiğine dair haberi verdi.

BDDK'nın mevzuatta yapmış olduğu değişiklik, Türkiye'nin 81 ilinde yatan para miktarının korunmasını amaçlıyor. Yıllardır herhangi bir para giriş veya çıkışı olmayan hesaplar için belirlenen zamanaşımı süresinin uzatıldığı belirtildi. Bu gelişme, birçok kişiyi doğrudan etkileyecek nitelikte.


BAKİYE ORANLARI DEĞİŞTİ
Önceki düzenlemelerde, hareketsiz banka hesaplarının bakiyeleri için bir uyarı ya da bilgilendirme mektubu gönderilmesini gerektiren minimum bakiye miktarı değiştirildi. BDDK'nın aldığı karar doğrultusunda, bankalar artık 250 TL olan sınırı yükselterek, 1.000 TL ve üstü bakiyeler için hesap sahiplerine bilgilendirme yapmak zorunda kalacaklar.


UYARI GÖNDERİLECEK
BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre, bankaların yeni düzenlemeyle hesap sahiplerine uyarı gönderme yükümlülüğüne tabi tutulması, müşterileri daha bilinçli hale getirme ve hesaplarını daha dikkatli yönetme konusunda motive etmek amacını taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri