Gaziantepliler Dikkat! Başvuruna 3.505 TL ila 7.608 TL arası yardım! Sizin de hakkınız olabilir!

ile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik çeşitli yardım programları sunmaktadır. Vatandaşlar 50 farklı yardım seçeneğiyle bu yardıma başvurabilirler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan destek programları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle dezavantajlı gruplar yani kadınlar, yaşlılar ve engelliler bu destekten yararlanma imkânına sahip oluyor. Bu grupların desteğe ihtiyaç duyması halinde Aile Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre başvuru üzerine aylık veya bir defaya mahsus maddi destek alabilmektedir.


Bakanlık talep sahipliğine ilişkin bazı standartlar getirdi. Bir hanenin kişi başına düşen gelirde aylık net asgari ücret miktarının üçte birinden azsa mali destek alma hakkı vardır. Bu gelir limiti şu anda 5.667 TL'dir. Aile Bakanlığı'nın güncel mali yardım miktarları aşağıdaki gibidir:



- Bakanlıktan başvuruna 3.505 TL ila 7.608 TL arası yardım
- Eşi vefat eden kadınlara aylık ödeme: 1.000 TL
- Yaşlılık maaşı ödemesi: 3.504 TL
- Engelli aylığı ödemesi: 4.196 TL
- Engelli yakınına verilen aylık ödeme: 2.797 TL
- Kronik hastalıklara verilen ödeme: 7.608 TL
- Silikozis hastalarına verilen ödeme: 7.698 TL
- İşe başlama yardım ödemesi: 6.667 TL
- İşe yönlendirme yardım ödemesi: 1.700 TL
- Vefat yardımı ödemesi: 2.423 TL
- Asker çocuğu yardım ödemesi: 350 TL
- Asker eşi yardım ödemesi: 800 TL
- Öksüz ve yetimlere yönelik ödeme yardımı: 600 TL
- Çoklu doğum yardımı ödemesi: 400 TL


Sosyal Yardım İmkanları: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na sosyal yardım başvuruları genellikle e-devlet üzerinden yapılıyor. Aile Destek Programı adıyla sunulan programlar kapsamındaki başvurular, belirli koşulları sağlayan bireylere maddi alanda destek sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Başvuru sürecine ilişkin ayrıntılar aşağıdaki gibidir;


- Başvuru: Sosyal yardım başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru için e-devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir. Başvurunuz Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından incelenecektir.
- Başvuru sonuçları: Başvuru sonuçları genellikle bir ay içerisinde bildirilir. Başvurunuzun kabul edilmesinin ardından sosyal yardım tutarları belirlenen hesabınıza veya PTT aracılığıyla yatırılacaktır. Ödemeler genellikle her ay ilk haftasında yapılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri