Gaziantep'te EV SAHİBİ OLACAKLARDI! GAZİ KONUT HAYALİ HÜSRANA DÖNDÜ: '2 +1 daire 1 Milyon 900 TL.'

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazikonut tarafından Güneyşehir bölgesinde 2 yıl önce cazip fiyatlarla yapılan 887 konutun ardından ikinci etapta yapılacak konutların fiyatlarına yönelik şikayetlere Gazikonut tarafından açıklık getirildi.

Gazi Konut'ta özellikle 3+1 konutların fiyat ve taksit ödemelerinin yüksek olduğuna dikkat çeken vatandaşlar bu konuda iyileştirme yapılmasını beklerken Gazikonut yetkilileri ise mevcut fiyatların 2 yıl önceki fiyatlarla kıyaslanmaması gerektiğini belirterek, 2 yıl içinde inşaat malzemeleri ve işçilik fiyatlarına gelen astronomik zamlara rağmen kendilerinin piyasa koşullarına göre çok cazip fiyatlar çıkardıklarını söyledi.

ŞAHİN'DEN DESTEK İSTEDİLER

Vatandaşlar, "Gazikonut Güneyşehir 2. Etap sözleşmesi için giden insanlara 470-650 bin peşinat, 17-20 bin taksit ödemeleri ve TEFE ve TÜFE'ye göre artış yapılacağı bilgisi verilip, 1 hafta süre içerisinde karar aşamasında karşılarına gelmemiz söylendi. Fakat ne 1 haftada bu paraları çıkarabilecek dar gelirli aileler var, ne de bu taksitleri ödeyecek emekli ve asgari ücretli çalışanlarımız var. Bu konutlar dar gelirli aileler için yapıldı. Nasıl alacaklar? Mağduruz bu konuda, kim bize yardım edecek? Başkanımız Fatma Şahin'de destek bekliyoruz" dedi.

2+1 BİR MİLYON 900 TL! 3+1 2 MİLYON 800 BİN TL OLDU!

Yeni yapılacak konutlarda 2+1 dairelerin 1 milyon 800 ile 1 milyon 990 bin TL arasında olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu konutlar için 470 bin lira peşinat, aylık 15 bin lira taksit konuldu. 2 yıl sonra yapılacak tapu tesliminde ise kalan miktar peşin veya banka kredisiyle kapatılacak. 3+1 konutlarda ise 2 milyon 600 bin -2 milyon 800 bin TL arasında. Burada da aylık taksitler 30 bin lira olarak görülmüş. Yine 24 ay sonrasında kalan para peşin veya krediyle kapatılacak. 2+1 daireler piyasaya göre nispeten uygun sayılır. Ama 3+1 dairelerde ödemeler çok yüksek. Asgari ücretle çalışan karı kocanın toplam geliri kadar taksit ödemesiyle ev sahibi olmak cok zor" şeklinde dert yandı.

3+1 YERİNE 2+1 HAKKI

Gazikonut yetkilileri ise, 3+1 konut başvurusunda bulunan vatandaşların 2+1 konuttan yararlanabileceğine dikkat çekererk, "2 yıllık süre içinde demir, çimento, beton ve diğer inşaat maliyetlerine küresel piyasalar ve dövizdeki artış nedeniyle ciddi artış geldi. Gazikonut kâr amacı güden bir şirket değil, tek amacımız güvenli ve uygun konut üretmek. Ancak maliyetinin altına satış yapmamız mümkün değil. Burada 3+1 başvurusu yapan vatandaşlarımıza da 2+1 konut hakkı sağlama imkanımız var. Amacımız konut talebine yanıt verebilmek" dedi.


1000 KONUTA 61 BİN BAŞVURU

Bin konutluk projeye 61 bin başvuru yapıldığını anımsatan yetkililer, "Piyasaya göre fiyatlarımız uygun. Basvurucuların içinde sadece asgari ücretliler için koşullar zor ama 2 kişinin çalıştığı bir hanede vatandaşlarımız bu koşullarla 2+1 daire sahibi olabilirler" diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri