EPDK akaryakıtta tek fiyat dönemini başlatıyor! İşte o tarih

EPDK’dan akaryakıt fiyatlarına ilişkin kritik bir hamle geldi. Akaryakıtta tek ürün ve tek fiyat dönemi başlıyor.

Akaryakıt fiyatlarında tek fiyat dönemi başlıyor. EPDK, 30 Nisan’da dizel ve benzinde uygulanan fiyat farkını kaldırmayı planlıyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Akaryakıtta tek ürün ve tek fiyat döneminin başlanacağı duyuruldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), istasyonlarda farklılaştırılmış ürün fiyat farkını kaldırıldı. “Ultra force”, “power”, “VMax” gibi ifadelerle satış yapılmasını yasaklanıyor.

AKARYAKIT İSTASYONLARINDA TEK ÜRÜN VE TEK FİYAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Sabah’ın haberine göre, yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği ve araca ekstra performans kattığı gerekçesi ile akaryakıt istasyonlarında benzin ve dizel “Ultra Forceultra kuvvet”, “Power-güçlü”, “fuelsave- yakıt tasarruflu”, “VMax”, “VPro” gibi ifadelerle daha pahalıya satılabiliyordu. Düzenleme ile istasyonlarda sadece benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı yapılacak.

KARAR 30 NİSAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

EPDK farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi amacıyla “Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı” hazırladı. Taslağın 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

İSTASYON OTOMASYON SİSTEMİ İLE TAKİP EDİLECEK

Dağıtıcı lisansı sahipleri, istasyon otomasyon sistemi ile farklılaştırılmış akaryakıtın kullanıcılara sunumunun takibini yapmakla yükümlü olacak. Aynı türden farklı ticari isimlerdeki akaryakıtların karışması durumunda bu akaryakıt yalnızca en düşük fiyata sahip farklılaştırılmamış ürün fiyatıyla satılabilecek. EPDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Farklılaştırılmış olsun ya da olmasın ülkemizde lisans sahiplerince piyasaya arz edilen akaryakıt türlerinin tamamı Avrupa Birliği standartlarına ve EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun olmak zorundadır. Bu kapsamda yakıt türüne göre tümü, araçlarda güvenle kullanılabilir. Farklılaştırılmış akaryakıt ile diğerleri arasında, kalite ve benzeri düzenlenmiş özellikler bakımından otomobil, otobüs, kamyon, tır, traktör ve benzeri araç türüne göre sınırlayıcı ayrımlar bulunmamaktadır.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri