Gastromi Şehri GAZİANTEP'TE Bir Dilim Antep Baklavası 15 TL

Gaziantep'te, alım gücü her geçen gün düşen vatandaşların geçim sıkıntısı, zorlu ekonomik koşullar altında daha da derinleşiyor. Bir adet hurmanın 15 TL'ye satıldığı şehirde, baklavanın tek dilimi bile cepleri oldukça zor durumda bırakıyor.

Türkiye genelindeki enflasyonun etkisiyle, Gaziantep'te dünyaca sevilen Antep Baklavası'nın fiyatları sürekli artış göstermekte. Sosyal medyada bir zincir marketten paylaşılan resimde , 1 dilim baklavanın 15 TL gibi yüksek bir meblağla satışa sunulduğu tespit ediliyor.



Bir zamanlar kiloyla satın alınan Antep baklavası, şimdi pandemi süreci ve artan maliyetlerin etkisiyle parça parça satılıyor. Bu dramatik değişiklik, Türkiye'nin gıda enflasyonunun ulaştığı kritik seviyeyi gözler önüne seriyor.



Antep baklavasının fiyatlarındaki artış, birçok insanın bütçesini olumsuz etkiliyor. Esnaflar, yüksek fiyatlar nedeniyle artık baklavayı parça parça satış yaparak müşteri çekmeye çalıştıklarını belirtiyorlar. Baklavanın değerinin neredeyse altınla yarışır hale gelmesi, ekonomik krizin somut bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.



Ekonomik baskının her geçen gün arttığı bu günlerde, vatandaşların temel gıda maddelerini tedarik etmeleri giderek zorlaşıyor. Umut edilir ki, yakın zamanda fiyatlar daha uygun seviyelere düşer ve Antep baklavasındaki bu pahalılık son bulur. Herkesin afiyetle tadını çıkarabileceği günlerin gelmesi temenni ediliyor.



#AntepBaklavası #Gastronomi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri