Zafer Tekstilin Patronlarının İşçilere Tazminat Oyunu!

Cuma günü iş bırakan Zafer Tekstil işçileri, patronun düzenleme için salı gününe süre istemesi üzerine sözünü tutmadığı için tekrar iş bıraktı. Zafer Tekstil işçileri üç fabrikada da iş bıraktı.

Son günlerde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir çok fabrikada maaşları az bularak eylem yapan işiçilere Zafer Tekstil patronlarının önce işçilerin taleplerini kabul ettiği daha sonra işçilerin çalışmaya başlamasının ardından taleperi red ederek, işçileri tekrar eyleme başlamasına sebep olduğu belirtildi... Zafer Tekstil'in patronlarının en büyük amacının işçileri eylemci, kışkırtıcı göstererek mahkemeye başvurarak tazminatsız işten çıkarma planı yaptıklarıda iddialar arasında. İşçilerin bundan dolayı eylem yapmaya devam ettikleri belirtildi.

"EN UCUZ İŞÇİ BİZİZ"

Dechatlon’a iplik ürettiğini söyleyen işçiler, üç ayrı fabrikada çalışan işçilerin ortak yönlerinin Antep’in yoksullaştırılan köylerinden gelmeleri olduğunu söylüyor. Zafer Tekstil’den bir işçi, “Köylerden gelip çalışıyoruz diye bizi insan yerine koymuyorlar, en ucuz işçi biziz çünkü” diyor. Bir diğer işçi Ahmet ise “Antep’te ucuz işçi ya da itiraz edemeyecek işçi arıyorsan bir servis firmasıyla anlaşıp her köye bir servis verirsin içine dolacak adamı bulman zor olmaz” diyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri