Mirasta Devrim Gibi Karar: Kardeşler Arası Tapu Paylaşımı Kolaylaştı!

Mirasta Büyük Kolaylık: Noter Onayı Şartı Kaldırıldı

Miras paylaşımına ilişkin düzenlemelerde yeni bir döneme girildi. Yapılan açıklamaya göre, mirasın nasıl paylaştırılacağına dair yöntemler belirlendi, böylece mirasçıların karşılaştığı sorunlar daha hızlı çözülebilecek.


Bu yeni düzenleme, Türkiye genelindeki 81 ilde yürürlüğe girdi ve mirasçılara paylaşım sürecinde büyük kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Özellikle miras paylaşımı esnasında yaşanan hukuki sürtüşmelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.


Önceki dönemlerde kardeşler arasında mirasın bölüştürülmesi noter onayını gerektirirken, yeni getirilen düzenlemeyle bu zorunluluk kaldırıldı. Ancak, hisseli tapu alımları sırasında Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin tamamlanması hala zorunlu kalmaya devam ediyor.


Miras kalan tapunun kardeşler arasında paylaştırılması artık çok daha kolay. Yapılması gereken yalnızca kardeşlerin aralarında yapacakları yazılı bir sözleşme. Bu sayede, tüm mirasçıların hakları resmi olarak güvence altına alınırken süreç hızlanacak. Ancak, mirasçılardan birinin sözleşmeye imza atmaması durumunda, diğer mirasçıların mahkemeye başvurma hakkı saklı tutuluyor.


Ayrıca, bir ebeveyn vefat ettiğinde mirasın eşit bir şekilde paylaşılması gerektiği durumlar mevcut. Bu tür durumlarda, mirasa dahil mülklerin yeniden ve eşit bir şekilde pay edilme ihtimali bulunuyor.


Kardeşlerin biri, anne veya babasının mülklerini kendi üzerine alsa bile, ebeveynlerin vefatının ardından kalan kardeşler miras paylarını talep edebilirler. Yeni düzenleme, miras süreçlerinde adalet ve hızlı çözüm vurgusuyla mirasçıların haklarını daha da güçlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri