Gaziantep'te 15 yaşından büyük aracı olanları resmen piyango vurdu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 15 yaş ve üzeri araçlar için uygulanması gerektiğini belirtti hurda teşvik programının yeniden uygulanmasını hatırlattı ve çağrıda bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, daha önce 2019 yılında sonlanan ve oldukça ilgi gören hurda teşvik programına dikkat çekti. Bu programın tekrar aktive edilmesi gerektiğini ve teşvikin eski araçları ekonomiye kazandıracak şekilde, geri dönüşüm tesislerine yönlendireceğini dile getirdi. Teşvikin, çevresel ve eğitsel faktörleri de dikkate alarak 15 bin lira mertebesinde olmasını önerdi.


Ekonominin canlanması, geri dönüşüm süreçlerinin teşvik edilmesi ve çevre dostu yöntemlerin desteklenmesi adına bu tür programların kritik bir rol oynadığına işaret eden TESK Genel Başkanı, eski araçların çevre kirliliğine yol açtığı konusunda uyarılarda bulundu. Palandöken, hurda teşvikinin bu olumsuz etkileri azaltacağını savundu.


Palandöken ayrıca, ülkedeki yaklaşık 26 milyon yaşlı aracın ekonomik değerinin değerlendirilmesinin önemine değindi ve döviz kurlarındaki yükseliş ile araç fiyatlarının artmasının sıfır araçlara olan talebi etkilediğini belirtti. Hurdaya çıkarılan araçlar için, vergi borçları ve trafik cezalarının silinmesi gibi avantajların sunulmasını önererek, bu teşviklerle birlikte araçların çevreye verdiği zararların da önüne geçilebileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri