Gaziantep'te Araç Sahipleri Dikkat! Son Gün Bugün: MTV Ödemek İçin Son Şansınız!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksit ödemesi için belirlenen son gün 31 Ocak tarihinde gerçekleşti.

2024 yılı için ödenecek MTV miktarları, Yeniden Değerleme Oranı (YDO) göz önüne alınarak yüzde 58,46 oranında artırıldı. Araç sahiplerince her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki kez ödenen bu verginin ilk taksiti için ödeme süreci 1 Ocak'ta başlamıştı.



ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?


MTV'nin ödenmesi için tercih edilen mekanlar arasında vergi daireleri, PTT şubeleri ve bankalar yer alırken, teknolojik imkanlar da kullanılabilecek. Dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ya da mobil uygulamaları üzerinden de ödemeler gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıca, MTV ödemeleri kredi kartı ile de yapılabilmekte ve bazı bankalar bu ödemeler için müşterilerine taksit imkânı da sunmaktadır.


GECİKME FAİZİ


Gecikme faizleri ise önemli bir noktadır. 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 1 artışla yüzde 2.5'e yükseltilen gecikme faiz oranı, 14 Kasım 2023 tarihinde yüzde 3.5'e çıkarıldı. Bu oran, ödenmeyen vergi borçlarına uygulanacak ve ödeme yapılmadan araç muayenesi, satış ve yurt dışına çıkış gibi tescil işlemleri gerçekleştirilemeyecektir.

KİMLER MUAF

MTV'den muaf olanlar da bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, Kızılay'a kayıtlı araçlar, elçilikler, konsolosluklar ya da sakatlık derecesi yüzde 90 ve üzeri olan vatandaşlar MTV ödemekten muaflar. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan ve mükellefler arasında endişeye neden olan ikinci ek MTV iddiaları, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.

İŞTE 2024 MTV ÜCRETLERİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri