Gaziantep'te Evsahiplerinini Sevindirecek Haber! 5 yıllık ödeme hesaplara yatacak

Milyonlarca ev sahibi düzenli olarak emlak vergisi ödemesi yapıyor. Ancak bazı kişiler var ki emlak vergisi ödemiyor. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olan vatandaşlar bu haklarından haberdar olmadıkları için başvurdukları zaman geri ödeme alabiliyorlar.


Milyonlarca ev sahibi her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Ne var ki, emlak vergisi ödemekten muaf olup bu durumdan bihaber olan birçok kişi mevcuttur. Aslında muafiyet hakkına sahip olan birtakım vatandaşlar, bu haklarının farkına vardıklarında yaptıkları başvurular neticesinde geri ödeme alabilmektedirler.


Her sene emlak vergisi ödeyen ev sahipleri arasında milyonlarca kişinin gerçekte bu vergiyi ödememesi gerektiği ortaya çıktı. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yayımladığı emsal kararla, vergiden muaf sayılan kişilere yönelik emlak vergisi iadesinin yapılacağı belirtildi. Emekliler, ev hanımları, işsizler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler bu haktan yararlanabilecek kişiler arasında yer alıyor.


Özellikle tek bir konuta sahip olan ve devlet tarafından sağlanan maaş dışında herhangi bir geliri bulunmayan, sıfır oranlı emlak vergisi mükellefleri bu geri ödeme avantajından faydalanabilecek.


EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİNİN DETAYLARI AÇIKLANDI

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre, Bakanlar Kurulu'nun belirlediği indirimli vergi oranından yararlanabilecek olanlar; Türkiye'de sahip oldukları brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları olan veya sadece bu konutun intifa hakkına sahip kişilerdir. Gelirleri yalnızca sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malül aylıklarından ibaret olanlar, bu karar kapsamında emlak vergisi ödemekten muaf tutulacaklar. Bu durumda olan vatandaşlar, emlak vergisi muafiyeti için başvuruda bulunabilirler. Sahip oldukları evin büyüklüğü 200 metrekareyi aşmayan emekliler ve diğer sosyal güvenlik aylığı alan kişilerin emlak vergisi ödemeyecekleri vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri