Soğuk Kışlar Sıcak Destek: 383 Bin Haneye 304 Milyon TL Doğalgaz Yardımı Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı'nın 2023-24 kış dönemi ödemelerine başlandığını duyurdu.

Program, bu sezon 383 bin ihtiyaç sahibi haneye destek sunacak ve toplamda 304 milyon TL ödeme yapılmış olacak. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, programın ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımların bir uzantısı olarak hizmet verdiğini ve yılın ilk ödemelerinin yapılmaya başlandığının müjdesini verdi.

DESTEKTEN KİMLER YARARLANABİLİR?


Kışın soğuk günlerinde ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı amaçlayan Doğal Gaz Tüketim Desteği, belirli şartları yerine getiren vatandaşlara sunuluyor.

O kriterler şöyle

-Türk vatandaşı olmak

-e-Devletten destek programına başvurmak

-Doğal gaz arzı sağlanan ilçede ikamet etmek

-İkamet adresinde doğalgaz aboneliği bulunması

-Faturanın mesken abone grubuna ait olduğunu ilişkin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

DESTEK TUTARI NASIL HESAPLANIR?

Doğalgaz tüketim desteğinden yararlanmak isteyen hak sahipleri, e-Devlet üzerinden başvurularını yapabiliyor. Başvurular onaylandıktan sonra, hak sahipleri PTT şubelerine giderek faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabiliyor. Ön ödemeli sayaç kullananlar için de destek miktarı kartlarına yansıtılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri