Gaziantep'te evinde doğalgaz sayacı olup bu işlemi yapmayanlar dikkat! Son tarih açıklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik, elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayene işlemlerini detaylandırıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği ile sayılar konusundaki mevzuat güncellendi.

Yönetmelik, bu muayenelerin kimler tarafından, nerede ve nasıl yapılacağını, ayrıca muayene sırasında meydana gelebilecek aykırılıklarda uygulanacak idari yaptırımları netleştiriyor.



BAKANLIK DUYURDU!

Bakanlık, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 arasında piyasaya sürülen doğalgaz sayaçlarının 2025 sonuna kadar değiştirilmesini kararlaştırdı. Sayaç muayeneleri, il müdürlükleri tarafından yönetilecek ve servis kullanımı için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Muayeneler sırasında sayacın tip onayı ve modifikasyonları denetlenecek; uygun bulunmayan durumlar rapor edilecek ve gerekli işlemler başlatılacak.


GAZİANTEP VE 81 İLDE UYGULANACAK!


Gaziantep'te de uygulanacak sistem kapsamında, muayene sürecinde sayaçların sökülmesi ve servise getirilmesi kullanıcıların sorumluluğunda olacak. Resmi işlemler için sayaçların muayene müracaatları, kullanıcı veya yetkilendirilmiş servis tarafından ilgili il müdürlüğüne yapılacak. Sayaçların muayene sonucu damgalanma işlemleri de belirlenen usul doğrultusunda yürütülecek.


DOĞALGAZ SAYAÇLARI DEĞİŞECEK!


Gaziantep'te ilgi görecek olan bu düzenleme ile, belirli dönem içerisinde piyasaya sürülmüş veya son muayenesi yapılmış doğalgaz sayaçlarının listesinin il müdürlüğüne iletileceği, 2025 yılına kadar geçerli muayeneleri olan yeni sayaçlarla değiştirileceği açıklandı. Bu kurala uymayanlar için idari yaptırımların uygulanacağı ve 2025 sonuna dek sayaç değişikliği yapmayan kullanıcılar üzerinde gerekli idari işlemlerin yürütüleceği belirtildi.


SÜREÇ 2024'TE BAŞLADI

Yeni yıl itibarıyla yürürlüğe giren yönetmelikler, Gaziantep dahil Türkiye genelindeki tüm illeri kapsıyor. Ölçü ve ölçü aletleriyle ilgili tamir, ayar ve yetki belgelerinin düzenlenmesine yönelik usul ve esaslar, bu değişikliklerle güncellendi. Yönetmelikle, ölçü aletlerinin doğru ve güvenilir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla mevcut kriterler yeniden tanımlandı.

Kaynak: Cumhur Dülek - Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri