Gaziantep'te Ocak Ayından Bu Yana Tüplere 3. Zam Şoku: Mutfaklar Yangın Yeri!

Gaziantep'teki vatandaşlar, yılın ilk günlerinden itibaren mutfak tüplerinde yaşanan artışlarla mücadele etmek durumunda kaldılar. Zamlardan bıkan vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı!

Ocak başından itibaren, üç ayrı zamla karşılaşan mutfak tüpleri, Gaziantep'te hanelerin bütçelerine ek yük oluşturuyor. İlk fiyat artışı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kaynaklıydı ve 12 kilogramlık tüpün üzerine 25 TL eklenerek satış fiyatı 580 TL'ye ulaştı. Bir yandan ise küçük boy tüpler de artıştan nasibini alarak 6 TL zamla 135 TL'den satışa sunuldu.

Gaziantep'te Mutfak Tüplerinin Fiyatı Yine Arttı

Zincirleme zamların sıradaki halkası, 12 kilogramlık mutfak tüpü ve küçük tüpleri etkiledi. Son güncellemeyle birlikte, 12 kilogramlık tüpün fiyatı 630 TL'ye, küçük tüp ise 140 TL'ye yükseltildi. Ancak bu yüksek fiyatlar daha da arttı ve son yapılan, gece yarısı uygulanan zamla büyük tüp 640 TL, küçük tüp fiyatı ise 145 TL'ye çıkarıldı. Gaziantep'te yaşayanlar, kısa sürede gelen üçüncü zammın şokunu yaşarken, mutfak bütçelerini gözden geçirmeye başladılar. Bu artışlar, özellikle düşük ve sabit gelirli aileler için zorlayıcı bir durum olarak öne çıkıyor. Gaziantep'te mutfak tüpü kullanan vatandaşlar, fiyat artışları karşısında ne yapacaklarını düşünmeye başladılar.

Kaynak: Haber Merkezi - Karar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri