Gaziantep'te Ailelerin Yüzünü Güldürecek Haber: Velilere Her Çocuk İçin 5.330 TL Karşılıksız Eğitim Yardımı!

Gaziantep'te yaşayan ve okul çağındaki çocukları bulunan aileler için heyecan verici bir haber paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, eğitim gören çocukların ailelerine sunulan ekonomik desteğin arttırılacağını açıkladı.


Açıklama, Bakan Göktaş'ın son dakika demecinden geldi. Bakan, sosyo-ekonomik zorluk çeken ailelerin yükünü hafifletmek için Sosyal Ekonomik Destek (SED) programının kapsamını genişlettiğini belirtti. Bu zorunlu adım, çocuk başına daha önce ortalama 3 bin 571 lira olan desteğin, 5 bin 330 liraya yükseltilmesi anlamına geliyor. Göktaş, ayrıca koruyucu ailelere verilen çocuk başına aidatın da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya arttırıldığının altını çizdi.

ŞARTLAR NELER?

Bu kapsamlı destekten yararlanma hakkı kazanmak için ailelerin ekonomik zorluklar içinde olmaları, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamama durumunda bulunmaları veya çocukların sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve aile yanına dönebilmeleri için destek gerekliliği gibi şartları taşımaları gerekiyor. Diğer yandan, korunmaya muhtaç hale gelebilecek veya muhtaç durumuna düşme riski taşıyan gençlere de destek sağlanacak.


Destek Ödemeleri

Destektan faydalanma sürecinin nasıl işleyeceği de net bir şekilde belirlendi. Ekonomik durumu düzelecek ailelere geçici ya da belirlenmiş süreler için yardımda bulunulacak. Ayrıca, çocukların durumu her üç ayda bir gözden geçirilecek ve destek hizmetinin devam edip etmeyeceği değerlendirilecek. Destek başvurularının ise dijital bir platform olan e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmesi planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri