Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa'nın Dahil Olduğu 11 İlde Verilen depremzede kira desteği ne kadar oldu?

2024 yılı ile beraber depremzede kira desteği ne kadar oldu? Depremzede kira yardımı uzatıldı mı?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrası devreye alınan kira yardımı programı 6 Şubat itibarıyla etkilenen ailelere umut olmaya başladı. Ancak, birçok kişi bu yardımın ne zaman sona ereceği ve detayları hakkında bilgi aramakta. Bu yazımızda, depremzedeler için verilen kira yardımına dair birtakım önemli noktalara değineceğiz.


AFAD'ın depremzedelere yönelik barınma ve kira desteği başvuruları alımı devam ederken, 2024 yılına girilmesiyle birlikte kira yardım miktarı ve süresi sıkça sorulan bir konu haline geldi. Bu yardımlar, depremzedelere geçici bir nefes aldıracak önemli bir destek olarak görülüyor.

Peki, depremzedelere ne kadar kira yardımı sağlanıyor? AFAD'ın yürüttüğü bu programda, ev sahibi olan afetzede ailelere 5 bin TL ve kiracılara 3 bin TL ödeme yapıldığı kaydedildi. Verilen bu destek, depremin yol açtığı hasar nedeniyle evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşları kapsıyor.

Birçok kişinin merak ettiği bir diğer soru ise bu yardımların süresinin uzayıp uzamayacağı. Şu an için depremzede kira yardımının ne kadar süreceği konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak, konuyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor ve yeni bilgiler geldikçe halkla paylaşılacak.


Kira yardımı başvuruları e-Devlet platformu üzerinden "Afetzede Barınma Desteği Başvurusu" ekranı kullanılarak yapılabiliyor. Depremzedeler için sağlanan bu destekle ilgili olarak ileride yapılacak resmi açıklamalar gözleri ekrana kilitleyecek.

Kaynak: Habermerkezi - Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri