Gaziantep'te Araç sahipleri dikkat... Son Tarih 31 Ocak!

Gaziantep'te araç sahipleri için kritik bir döneme girildi: 2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) birinci taksit ödeme süreci 1 Ocak'ta başladı ve 31 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Araç sahipleri, gecikme faizine maruz kalmamak için bu süre zarfında ilk taksitlerini ödemeleri gerekmektedir. İkinci taksit ödemeleri ise yılın ikinci yarısında, Temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Bu yılın MTV ödemeleri Gaziantep'te başlamış durumda ve ocak ayının sonuna dek sürecek. Kentteki yüz binlerce araç sahibini yakından ilgilendiren bu vergi ödemesi, belirlenen tarihler arasında gerçekleştirilmesi gereken önemli bir mali yükümlülüktür.

Motorlu taşıtlar vergisi, yılda iki defa ödenmekte olup ödemeler Ocak ve Temmuz aylarında, iki eşit taksitte gerçekleştirilmektedir. Gaziantep'teki araç sahipleri için ilk taksit için ödeme yapma süresi, 2 hafta içinde sona erecektir.

MTV ödemeleri, birden fazla kanal üzerinden kolaylıkla yapılabilir. Araç sahipleri, İnteraktif Vergi Dairesi'nin yanı sıra vergi daireleri, PTT şubeleri veya bankaların resmi internet siteleri aracılığıyla ödemelerini gerçekleştirebilirler. Bu yılın ilk taksit ödemesi için son tarih 31 Ocak olup, belirtilen tarihe kadar ödeme yapmayan araç sahipleri, gecikme faizi ile karşı karşıya kalacaklardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri