Gaziantep'te Ekmek Zamlandı! Vatandaş Ne Yapacağını Artık Bilmiyor! Belediye'ye ait Haydilerde Bile Zam Yapıldı

Gaziantep'te Ekmek Fiyatlarına Yeni Tarife: Haydi Ekmek'te Somun 6 TL,normal fırında Franca (Somun) 8 TL, Pide 7,5 TL Olarak Belirlendi!

BELEDİYE' AİT 'HAYDİ EKMEKTE' ZAMLI SATIŞ BAŞLATTI

Gaziantep'te ekmek fiyatlarına yapılan zam vatandaşların bütçesini etkilemeye başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait "Haydi Ekmek" büfelerinde standard ekmek fiyatı 5 liradan 6 liraya yükseldi. Ayrıca, frança ekmeğin yeni fiyatı 8 TL olurken, pide ekmeğin fiyatı da 7.5 TL'den satışa sunulmuştur.

TOPLANTIDAN ZAM KARARI ÇIKTI

Geçen hafta Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nde (GESOB) yapılan toplantıda, Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, GESOB Başkanı İsmet Özcan, Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, Tarife Komisyonu üyeleri ve esnaf temsilcileri bir araya geldi. Toplantı sırasında, esnaf tarafından 8 lira 50 kuruş olarak belirlenen ekmek zammı talebi müzakere edildi ve sonuç olarak francala ekmek fiyatları için 8 TL fiyatında anlaşmaya varıldı.



Maliyetlerin Artışı Zammı Gerekli Kıldı

Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, zamma ilişkin açıklamasında, esnafın 8 lira 50 kuruşluk talebine rağmen, vatandaşın ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak 8 TL'lik ortak bir karar alındığını ifade etti. Artan maliyetlerin zammı kaçınılmaz kıldığını belirten Sevimli, yeni fiyatlandırmanın 15 Ocak tarihinden itibaren geçerli olduğunu duyurdu.



Yeni Fiyatlandırma Uygulamada
Artık Gaziantep sakinleri, 200 gram francala ekmeği 8 TL'ye satın alacak. Daha önce ise bu ekmeğin fiyatı 6 lira 50 kuruştu. Ekmek fiyatlarına gelen bu zam, halkın günlük harcamalarına doğrudan etki etmekte. Öte yandan, pide ekmek fiyatı ise bugünden itibaren 7.5 TL'den satışa çıktı...

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri