Gaziantep'te Vatandaş Ete Hasret Kaldı! Tavuk Fiyatlarıda Uçunca Mecburen Balığa Yöneldi

Gaziantep'te mutfak kültürünün vazgeçilmezi olan kırmızı et, son dönemde aldığı zamların ardından vatandaşlar için adeta bir lüks haline geldi. Alternatif arayış içinde olan Gaziantepliler, ekonomik olarak daha uygun bir seçenek olan balığa yöneldiler.

Temel gıda maddelerine gelen zamlar nedeniyle, Gaziantepli tüketicilerin beslenme alışkanlıkları değişim gösteriyor. Yüksek et fiyatlarıyla başa çıkamayan vatandaşlar, maliyeti daha düşük olan balığı tercih ediyorlar.


'VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YOK'
Yerel bir kasap olan Selami Yerici, müşterilerinin artık et satın alma güçlerinin olmadığını dile getiriyor. Kırmızı etin kilosunun 350 ile 400 lira arasında değiştiğini belirten Yerici, bu durumun tüketicileri oldukça zorladığını vurguluyor. Devletin bu konuda adım atması gerektiğini ifade eden Yerici, sürekli gelen zamların eskisi gibi yılın belli zamanlarında değil, sürekli olarak yaşandığını söylüyor. Yerici, ayrıca buna gerekçe olarak gösterilen gider artışları ve döviz kurundaki yükselişin bahane olduğunu belirtirken, kasap olmasına rağmen et almakta zorlandığını dile getiriyor.


BALIK SATIŞLARI İYİ DURUMDA
Gaziantep'te deneyimli bir balıkçı olan Ahmet Alaca, artan balık satışlarından memnuniyetini ifade ediyor. Balığın sağlık açısından faydalarını vurgulayan Alaca, vatandaşların balık tezgahlarına gösterdikleri yoğun ilgiye dikkat çekiyor. Et fiyatlarının yüksekliği sebebiyle balık tezgahlarının bu denli kalabalık olduğunu belirten Alaca, satışlarının iyi olduğunu ve balığın çeşitli türlerinin fiyatları hakkında bilgi veriyor.


'ÇOCUKLARIMA ET ALAMIYORUM'

Fiyat artışlarından zarar gören esnaflardan olan Feramuz Kaçan de, her şeye yapılan zamlardan şikayetçi. Beyaz ete ve özellikle de balığa yöneldiklerini söyleyen Kaçan, Gaziantepliler olarak et sever bir toplum olduklarını ama mecburiyetten dolayı tavuk gibi alternatiflere yönelmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

Bir diğer Gaziantep'te yaşayan vatandaş Veysel Kocalar ise, et alacak durumda olmadıklarını, yemeklerine artık et koyamadıklarını ve haftada bir balık alabildiklerini belirtiyor. Kocalar, evde et pişirememe durumundan ötürü devletten yardım beklediklerini dile getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri