Gaziantep'te Velilere Müjde! Çocuğu okula giden aileler 6505 TL karşılıksız destek ödemesi alacak! Başvurular da başladı.

Çocuğu okula giden ailelere yönelik destek ödemelerine zam geldi. 2024 yılı Ocak ayından itibaren yapılan destek ödemeleri artırıldı. Bu zamla birlikte çocuğu okula giden ailelerin 2024 yılında ne kadar destek alacağı belirlendi. Başvurular ise başladı.

2024 yılı itibariyle çocuğu okula giden ailelere müjdeli haber geldi. Destek ödemelerine zam yapıldı ve başvurular başladı. Çocuğu okula giden anneler, çocuklarının okuduğu okula göre yapılan destek ödemelerini nasıl alacak? Destek ödemesi ne kadar olacak? İşte bu merak edilen soruların yanıtları...

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) adı altında yapılan ödemelere ilişkin E-devlet üzerinden açıklama yapıldı. Açıklamada SED ödemelerinin amacı şu şekilde ifade edildi: "Ekonomik yoksulluk içinde olan ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere geçici bir süre ekonomik destek sağlanması ve çocukların bakım ve desteklenmesi için psiko-sosyal destek sistemi" olarak tanımlandı.

Çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi nasıl yapılacak?

Bu ödemeleri alabilecek aileler hakkında değerlendirme nasıl yapılıyor? Başvuru sonrası aileler hakkında yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, ailenin ekonomik ve sosyal şartları göz önünde bulunduruluyor. Bu inceleme sırasında bölgesel şartlar, ailenin yaşadığı çevre, sosyal destek sistemleri, ailenin gelir durumu, çocukların okula devam durumu, korunma ihtiyacı olup olmadığı gibi faktörler değerlendiriliyor. SED kapsamında olmadığı belirlenen kişilere bilgi veriliyor.

Çocuğu okula giden aileler ne kadar destek ödemesi alacak?

2024 yılı itibariyle yapılan zamla birlikte destek ödemeleri güncellendi. Okul öncesi için ödeme miktarı 2.421 TL'den 3.614 TL'ye yükseldi. İlköğretimde okuyan çocuklar için destek ödemesi 3.632 TL'den 5.421 TL'ye çıkarıldı. Ortaöğretimde okuyan çocuklar için destek ödemesi ise 3.874 TL'den 5.782 TL'ye yükseltildi. Yükseköğrenimde okuyan çocuklar ise 4.358 TL yerine 6.505 TL destek alacaklar.

Kimler SED desteğinden yararlanabilir?

Destek ödemesine başvuracak olan vatandaşların belirli şartları sağlaması gerekmektedir. Bu şartlar şu şekildedir: haklarında bakım tedbiri kararı verilmiş olan ve desteklenmeleri durumunda aile veya yakınlarına verilebilecek çocuklar, ekonomik yoksunluk nedeniyle desteklenmediklerinde korunmaya muhtaç duruma düşecek olan çocuklar, yaş sınırlarını tamamladıkları için sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu ailelerden ayrılan ve iş veya meslek edinme kurslarına devam eden veya iş bulamayıp yardıma ihtiyaç duyacak gençler, acil durumlar veya hayatı tehdit eden durumlar ile karşılaşan çocuklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri