Gaziantep'te Ekmek Fiyatında ZAM Alarmı: Gaziantep'te pide ve somun ne kadar olacak? ZAM NE ZAMAN GELİYOR?

Gaziantep Fırıncılar Odası'nın maliyet artışları nedeniyle zam talebinde bulundu. Yeni zamlarla birlikte Gaziantep'te ekmek fiyatlarının ne kadar olacağı ve zammın ne zaman geleceği büyük merak konusu.

Gaziantep'te vatandaşların cebini yakacak yeni bir zam haberi belirdi. Pide ekmek fiyatlarındaki artış konuşulurken, somun ekmek olarak da bilinen "francala" ekmek fiyatlarına zam yapılmasına hazırlanılıyor. Gaziantep Fırıncılar Odası'nın maliyet artışları nedeniyle bu hamlede bulunduğu öğrenildi. Yeni zamlarla birlikte Gaziantep'te ekmek fiyatlarının ne kadar olacağı büyük merak konusu.

Yeni Yıl Zamlarla Geldi!

Yeni yılın getirdiği zamların ardı arkası kesilmezken, yerel düzeyde de zamlar vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Gaziantep'te kısa süre önce yerel ürünlere gelen yüzde 40'lık zam sonrası, şimdi de pide ve francala ekmek zammı gündemde. Vergiler ve un fiyatlarında yaşanan artış gibi pek çok faktör esnafı zamma zorluyor. Bu durum, vatandaşların temel besin maddesi olan ekmek fiyatlarında artış anlamına geliyor.


Maliyet Hesabı Yapılıyor

Gaziantep Pideciler Odası, pide ekmek fiyatlarına yapılacak zam ile ilgili çalışmalarını yoğunlaştırdı. Önümüzdeki haftalar içerisinde esnafın beklentilerinin netleşmesi ve ay sonuna kadar zamlı tarifeye geçişin yapılması öngörülüyor. Vatandaşlar için önemli bir gıda maddesi olan pide ekmek, yeni fiyatları ile nasıl bir etki yaratacak merak konusu.


Ekmek Ve Somun Zammı Ne Kadar Olacak?

Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, maliyet artışları sebebiyle zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Artan un fiyatları, yükselen vergi yükleri ve işçilik maliyetleri ekmek fiyatlarındaki artışı zorunlu kılıyor. Sevimli, hem pide hem de francala ekmeğe istenecek zam oranının 8-8,5 Türk Lirası aralığında olabileceğini aktardı. Gaziantep'te ekmek zammı ile ilgili son gelişmeler, vatandaşlar tarafından endişeyle takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri