Gaziantep'te battaniyeleri kaldırın! Hane Ateşini Yakan Yardım: 3.500 TL Doğalgaz Desteği! Müracaat İçin Gerekli Belgeler

Gaziantep ve Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan sosyal yardım programları kapsamında doğalgaz desteği önemli bir yer tutuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destek, belirlenen şartları karşılayan vatandaşlara 3 bin 500 lira olarak ödeniyor. Doğalgaz yardımıyla ilgili detaylar ve başvuru süreci vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte bu yardımdan yararlanmak isteyenler için gerekli bilgiler...

1500 TL’DEN 3500 TL’YE ÇIKARILDI

Gündemdeki bu önemli konuda son bilgiler paylaşıldı. Doğalgaz yardımından faydalanabilmek için gereken şartlar kesinleşirken, daha önceki Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan değişikliklerle destek miktarı 1.500 liradan 3.500 liraya yükseltildi. Bu düzenleme sonrasında vatandaşların başvuru yöntemleri ve süreçleri hakkında soruları artış gösterdi.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Söz konusu yardım miktarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar için güncellendi. 900 ila 2 bin 500 lira arasında değişen 8 aylık ödeme miktarı 3 bin 500 liraya çıkarıldı. Vatandaşların bu ekonomik desteğe nasıl erişebilecekleri ise detaylarıyla araştırılmaya başlandı.

BAŞVURU E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINIYOR

Haberin alındığı kaynağa göre, başvuruların alınması e-Devlet platformu üzerinden gerçekleşiyor. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet'e giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasından kimlik doğrulaması ile ihtiyaç duyulan bilgileri doldurup başvurularını tamamlayabilecekler.

Doğalgaz yardım ödemeleri, başvuru sonuçlandıktan sonra belirlenen tarihlerde PTT şubelerine yatırılıyor. Hak kazanan vatandaşlar, PTT şubelerinden doğalgaz faturalarını göstererek yardımdan yararlanmaya başlayabiliyorlar.


İŞTE ŞARTLAR

Doğalgaz Tüketim Desteği'nden yararlanmak isteyen vatandaşların karşılaması gereken şartlar ise şu şekilde sıralanıyor:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- E-Devlet üzerinden başvuru yapılması,

- Talep edilen doğalgazın bulunulan ilçe ya da beldede mevcut olması,

- İlgili adres üzerine ön ödemeli ya da faturalı geçerli bir doğal gaz aboneliği bulunması,

- Faturanın mesken abone grubuna ait olması,

- İlgili Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfınca hak sahipliği kararı verilmiş olması.

Kaynak: Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri