×

Gaziantep’te kırmızı et fiyatları düşecek mi? Büyük İndirim Yolda....

ESK, son zamanlarda ciddi bir artış gösteren kırmızı et fiyatlarına karşı önlem almak için sığır satışı yapacağını duyurdu. Peki Gaziantep’te kırmızı et fiyatları düşecek mi?

Et ve Süt Kurumu (ESK), son zamanlarda ciddi bir artış gösteren kırmızı et fiyatlarına karşı önlem almak için sığır satışı yapacağını duyurdu.

Kırmızı et fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle Et ve Süt Kurumu (ESK) harekete geçti. Kurum, kırmızı et piyasasında denge ve düzen sağlamak için sığır satışlarına başlayacağını açıkladı.

ESK’nın yaptığı açıklamaya göre, sığır satışları şarküteri üretimi yapan firmalara yönelik olacak. Etçi ve kombine ırklardan ortalama 700 kg canlı ağırlığında kesimlik sığır satışı yapılacak. Bu sayede, kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren firmalara destek olunacak.

Kesimlik büyükbaş hayvanların teslimatı, Derince-Bandırma Limanı’nda gerçekleştirilecek. Teslimat sonrasında üç gün içinde, ESK personeli denetiminde kesim işlemleri bitirilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular, 27.12.2023 ile 08.01.2024 tarihleri arasında saat 15.00’a kadar Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne (Genel Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü 11. Kat A BLOK) yapılacak. Başvuracak firmaların, belirlenen tarih ve saatlere uymaları gerekiyor.

Canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satış fiyatı 130,00 TL/Canlı Kg + KDV olarak belirlendi. İlk kez başvuracak firmaların, satış usul ve esaslarında belirtilen tüm belgeleri tam ve imzalı bir şekilde teslim etmeleri zorunlu.

Daha önce ESK’dan canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas almış olan firmalar ise mevcut belgelerinin incelenmesi için dilekçe ile başvurabilecekler. Bu sayede, daha önce işlem yapmış firmaların başvuru süreci kolaylaştırılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Daha fazla haber: