Gram Altını Olanlar Veya Alacaklar Dikkat! Altında Yeni Dönem Başlıyor...

Altında piyasasında büyük değişim... gram altınlarda sahtecilik ve güvensizlik sorunlarını çözmek için yeni bir uygulamaya gidiliyor. Peki yeni sistem güvenlikli olacak mı? Gram altın kuyumcuda nasıl satılacak? İşte yanıtları...
Gram Altınlarda Yeni Düzenleme

Yeni düzenleme ile gram altınlar Darphane tarafından özel ambalaj ve etiketleme ile satışa sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gram altınlarda sahtecilik ve güvensizlik sorunlarını çözmek için yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre, gram altınlar artık Darphane tarafından özel ambalaj ve etiketleme ile satışa sunulacak.

Yeni düzenlemenin amacı, gram altınlarda sahteciliği önlemek ve altın alım-satım güvenini artırmak. Her gram altın, üretici bilgileri, üretim tarihi, üretim yeri, saflık derecesi, ağırlık ve benzersiz bir seri numarası içeren bir etiketle donatılacak.

Bu yenilikçi sistem özellikle gram altınlar için tasarlanmış bir takip mekanizması sunuyor. Bu yeni uygulama, bir gram ve üstündeki altın ürünleri için geçerli olacak.

Darphane Başkanı Bülent Yılmaz yaptığı açıklamada, "Üreticisi, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlığı, seri numarası ve benzeri bilgilerin Darphane tarafından verilen benzersiz kod ile her bir ürüne işlendiği ve bu kodla Darphane tarafından kayıt altına alındığı bir sistemdir." ifadelerini kullandı.

Gram Altınlarda Sertifika ve Ambalaj Dönemi

Yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte, bütün gram altınlar sertifika ve ambalaj içinde satılacak. Her gram altın, üzerinde özel bir kod barındıracak, bu da alıcılara ekstra güvenlik sağlayacak.

Yılmaz yeni sistemin sadece altın için değil, diğer kıymetli madenler için de geçerli olacağını belirtti.

Altın, gümüş, platin ve paladyum gibi madenler, bir gram ve üzeri miktarlarda üretilirse bunlar da Darphane tarafından belirlenen standartlara uygun ambalajlarda satılacak. Bu standart, piyasada daha fazla güven ve şeffaflık sağlamayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri