Borçlu şehir Gaziantep! Türkiye’nin en borçlu illeri arasında 4.sırada yer aldı

Türkiye’de toplam nakdi kredi ve takipteki alacak oranları belli oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Gaziantep, takibe düşen alacak miktarı bakımından Türkiye’nin en borçlu illeri arasında 4.sırada yer aldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri doğrultusunda Türkiye’de kullanılan toplam kredi oranları, takipteki alacak miktarı ve takibe düşen illerin durumu da belli oldu. BDDK verilerine göre, Türkiye’de 10 trilyon 750 milyar 836 milyon 574 bin TL kredi kullanıldı. En çok kredi kullanılan il 4 trilyon 7 milyar 290 milyon TL ile İstanbul oldu.

Gaziantep Listede

BDDK tarafından yayımlanan verilerde, Takipteki Alacak Oranının Türkiye Ortalamasının üzerinde olan iller de belli oldu. Buna göre Konya, takipteki alacak oranının en yüksek olduğu il oldu. 8 milyar 17 milyon TL’lik takipteki alacak miktarı ve yüze 3,88 takipteki alacak oranı ile zirveye yerleşen Konya’yı, Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Adana takip etti. Takipteki alacak oranı 1,74 olan Gaziantep, bu bakımdan 14.sırada yer aldı.

Gaziantep 4.sırada

Gaziantep’ten kullanılan toplam kredi oranı da BDDK verilerinde yer aldı. Buna göre Gaziantep’ten 314 milyar 568 milyon 297 bin TL’lik kredi kullanıldı. Kullanılan kredinin 5 milyar 484 milyon 262 bin TL’lik bölümü takibe düştü. Gaziantep takipteki kredi bakımından İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından 4.sırada yer aldı.

Kredi Tasarruf Mevduatında Lideriz

Verilerde Toplam Nakdi Kredi Tasarruf Mevduatı Oranı ve Takipteki Alacaklar Toplam Nakdi Kredi Oranı ve Takipteki Alacakların en yüksek olduğu sektöre ait bilgiler de yer aldı. Buna göre, Gaziantep 374,33 ile Toplam Nakdi Kredi Tasarruf Mevduatı Oranı en yüksek olan il oldu.

Turizm Sektörü Takipte

Kentte takipteki alacak miktarı 1,74 olurken, yüzde 12,01 ile takipteki alacakların en yüksek olduğu sektör Turizm oldu.

Kaynak : Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri