Gaziantep'te Öğrenci Velileri Bıktı: 'Çekin Artık Cebimizden Elinizi!'

Gaziantep’te bazı devlet okullarında yasak olmasına rağmen, bazı okul yöneticilerin öğrenci velilerini istedikleri kitapçılardan kitap almaya zorlayarak zarara uğrattıkları öğrenildi.

Gaziantep'te çok sayıda öğrenci velisi, internet üzerinden veya toptan satış yapan kitaplardan satın alabilecekleri kitapları okul yöneticilerinin zoruyla belli kitapçılardan almak zorunda kaldıklarını belirterek, arada ciddi bir fiyat farkını ödeyerek bütçelerinde delik açtıklarını söyledi.

Okul idarecilerini nereye şikâyet edeceklerini bilemedikleri için medyaya yöneldiklerini anlatan bir veli, “İnternet üzerinden araştırma yaptım. Okul idaresinin beni yönlendirdiği kitapçıda aldığım kitaplar 2600 lira daha ucuza mal oluyordu ancak onların isteği üzerine almak zorunda kaldım. Zar zor ailemizi geçindiren insanlarız, 2600 lira bugün için az bir para değil” diye tepki gösterdi.

Öte yandan bazı veliler de okulların işaret ettiği kitapçıların ellerinde kalan ürünleri satmak için set halinde satış yapıp, araya başka sınıfların kitaplarını bile kattıklarını anlatarak, “Okul idarecileri, devletin yeteri kadar ödenek göndermediğini belirterek, temizlik ve güvenlik gibi konularda okul aile birliği üzerinde sözde zorunlu olmayan ama zorunlu olarak ödediğimiz paralar topluyorlar. Yetmedi şimdi de istedikleri kırtasiyecilerden kitap almaya zorluyorlar. Bu kırtasiyecilere okul yöneticileri ortak mı? Yoksa akrabalık bağları mı var? Neden herkes çocuğunun kitaplarını istediği yerden satın alamıyor. Bu konuda kafamızda ciddi endişeler var. Neden daha ucuza alabileceğimiz kitaplara fazla para ödeyerek birilerini zengin ediyoruz, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bizi bu konuda aydınlatmasını istiyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri