Gaziantep'te Peş Peşe İNTİHARLAR! 3 Günde 3 İntihar...

Gaziantep’te son 3 günde 3 ayrı intihar vakası meydana geldi. Yeni intihar vakaları üzerine gözler farklı kurumlarda çalışan psikologlara çevrildi.

Gaziantep’te Cumartesi günü Beştepe mahallesinde bir genç Onkoloji semtindeki bir sitede, yüksekten atlayarak intihar etmişti. Pazar gün de bir kişiyle Şahintepe tramvay durağında bir kadınla tartıştan sonar silahla canına kıymıştı. Son olarak bugün de 14. Yaşındaki bir kız çocuğu Pancarlı mahallesinde intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan B.D. yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor.

YENİ İNTİHAR VAKALARI ÜZERİNE GÖZLER BU KONUDA GÖREVLİ OLAN PSİKOLOGLARA ÇEVRİLDİ.

Gaziantep’te intihar vakalarının artması ilgili birimlerde çalışan psikologların ve diğer çalışanların gerek okul eğitimleri gereksede aile hekimliği vasıtasıyla intihar eğilimli kişilerin belirlenerek takiplerinin yapılması psikiyatri doktorlarına yönlendirilmesi aile eğitimlerinin yapılması yönünde gerekli çalışmaları aksatmadan yapmaları önem arz ediyor.

Yetkililer, intihar haberi yapan gazeteciler suçluyorlar ama bu konuda görevli olan psikologlar şimdiye kadar kaç sorunlu vakada görev aldı, intiharlarla ilgili yapılan çalıştaylarda bu çalışmalarını dile getirdi?

Bu arada geçen günlerde İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen bir seminerde intihar haberleriyle ilgili gazeteciler bilgilendirilmişti, bazı gazetelerin intihar haberlerini vermesi eleştirilmişti. Şimdi sormak istiyoruz, gazeteciler olarak görevimiz yaşanan olayları kamuoyuna duyurmak. Elbette bu haberleri yaparken, intihar girişiminde bulunan veya gerçekleştiren kişilerin açık isimleri, aile bilgileri, meslekleri vs. hakkında herhangi bir bilgiyi paylaşmıyoruz.

Bildiğimiz kadarıyla Gaziantep Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan 100'ün üzerinde psikolog var. Bu uzmanlar, intiharı önlemeyle ilgili yapılan çalıştaylarda kendilerine ulaşan bilgiler ışığında ilgili verileri sunuyorlar mı?

Bununla ilgili verilerin de paylaşılmasını bekliyoruz. Açıklanması halinde bu verileri de kamuoyuyla paylaşacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri